top of page
LOGO_SILVER.png

Flakeri

FR 100

Poluautomatski stroj namijenjen za rezanje smrznutih blokova mesa. Posjeduje specijalno konstruiran rotor sa noževima, izrađen od nehrđajućeg čelika.

 

Transport proizvoda do samih noževa, vrši se uz pomoć kliznog dostavljača. Stroj posjeduje dvije brzine rada.

Čvrsta i robustna konstrukcija je izrađena od nehrđajućeg čelika a procesom rada upravlja elektronska jedinica.

Implementirani su svi sigurnosni sistemi u skladu sa europskim propisima o sigurnosti.

FL 300

Potpuno automatizirani stroj za rezanje smrznutih blokova mesa u listove. Rotor noževa izrađen od nehrđajućeg čelika rotira velikom brzinom i sječe meso u tanke listove. Posjeduje dvije brzine sječenja.

Dostavljač blokova do noževa vrši se uz pomoć pneumatskog mehanizma koji sprječava direktan dodir korisnika stroja sa komorom sa sječenje. Posjeduje i sigurnosni poklopac koji zaustavlja rad mašine ukoliko je podignut i ukoliko se 200 litarska kolica za finalni proizvod uklone ispod stroja.

Kada se aktivira zaustavljanje rada stroja u slučaju neposredne opasnosti dolazi do trenutnog zaustavljanja i mehaničkih i elektronskih sistema koristeći specijalni sistem „DC sistem za kočenje“. Stope podnožja stroja aktivno absorbiraju opterećenje i vibracije koje se javljaju prilikom procesa obrade.

Elektro motor posjeduje tzv. „sistem za blagi start“ što produžava njegov vijek trajanja. Svi mehanički dijelovi stroja su izrađeni od nehrđajučeg čelika. Radom stroja upravlja elektronski procesor.

GN 400

Ovaj stroj predstavlja idealno rješenje za proizvodnju kobasica i hamburgera. Smrznuti standardni blokovi mesa se sjeku u manje komade veličine šake. Veličina krajnjeg proizvoda odgovara za daljnju preradu u strojevima za mljevenje ili kuterima. Ovaj stroj posjeduje tri glave sa noževima i specijalnu platformu za dostavu blokova mesa do noževa. Noževi i platforma se pokreću hidraulički. Radom giljotine upravlja se pomoću upravljačke ploče koja je locirana sa lijeve strane u visini pojasa operatora. Vertikalnim kretanjem noževa i platforme se jednostavno upravlja.

 

Zaštita i sigurnost korisnika se provodi na sljedeći način: ​

1. Ukoliko je platforma za dostavu u donjem položaju tada sječiva miruju.

2. Kada se otvori poklopac stroja, noževi se automatski povlače unatrag

3. Ukoliko 200 litarska kolica za finalni proizvod nisu ispod stroja, stroj neće početi sa radom.

bottom of page