top of page
Logo_KOLBE_1c_neg.png

Pila

Bandsäge

K220

K220 je stolni model pile - idealan za malu mesnicu u kvartu ili za odjel za meso u supermarketu. Za K220 mali komadi svježeg mesa i male količine kostiju ne predstavljaju nikakav problem.

Stolna pila može se kombinovati i sa fiksnom ili pokretnim postoljem od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Kao i sve tračne pile iz našeg asortimana, K220 se također može naručiti u desnoj ili lijevoj verziji.

K330

K260 predstavlja najmanju stolnu pilu u našem asortimanu. Uprkos izuzetno malim dimenzijama, ovaj model ima veći radni stol nego K220. Tako su usljed većeg prostora mogu porcionirati veći komadi kotleta i koljenica. Čak i manje količine dugih kostiju se takođe mogu rezati sa ovim modelom.

K260 se idealno koristi u mesnicama za male i srednje veličine, kao i u mesnom odjelu u supermarketu ili trgovini mesom.

K330RS

Ovo je početni model iz našeg profesionalnog asortimana pila. Zbog veće brzine reznog lista i prvoklasnih performansi sječenja, K330 je idealno za rezanje svježih i smrznutih kostiju i komada mesa.

 

Za fino porcioniranje većih količina, K330S ima klizni stol koji se po potrebi može preklopiti u stranu, na primjer radi demontaže.

K430

Model K430 jedna je od visoko učinkovitih tračnih pila. Zahvaljujući optimalnoj brzini lista pile, ova pila sa postoljem idealna je za rezanje velikih količina svježih i smrznutih dijelova. Rezanje smrznutih blokova ribe i mesa takođe je moguće sa K430.

Da biste povećali radnu površinu, ovaj se model može naručiti i sa većim stolom (vidi stol kod K430H).

K430RT

Radna ploha kod K430RT je izrađena od čeličnih valjaka valjka. Ovo čini ovaj model idealnim za rezanje velikih komada, jer je usljed kotrljajućih valjaka rukovanje ovako teškim komadima puno lakše. Ova snažna pila bez napora reže kako svježe mese tako i blokove smrznutog mesa.

Idealan za rad u pogonima gdje se proizvodnja izvodi u smjenama neprekidno. K430RT se uglavnom koristi u velikim pogonima i klaonicama

K440RS

K440RS je najveći model u RS liniji i opremljen je kliznim stolom sa kugličnim ležajem. Zajedno sa opcionalnom drugom brzinom, ovo omogućava pažljivo porcioniranje kako svježeg tako i smrznutih blokova mesa i ribe. Po želji, ovaj pila može biti opremljena i većim radnim stolom.

 

Zbog kliznih stolova koji se mogu okrenuti u stranu, tračne pile linije RS nude optimalan pristup za detaljno i optimalno čišćenje.

K260

K260 predstavlja najmanji model iz sortimenta pila koji je opremljen sa fiksnim postoljem. Međutim, i pored malih gabarita, ova pila nudi više radne površine od modela K220.

 

Zahvaljujući većem prostoru fiksatoru koji se može skinuti, moguće je rezati veće komade mesa kao što su kotleti ili koljenice. K260 je idealan za manje ili mesnice srednje veličine kao i naravano u mesnicama supermarketa.

K330S

Ovo je početni model iz našeg profesionalnog asortimana pila. Zbog veće brzine reznog lista i prvoklasnih performansi sječenja, K330 je idealno za rezanje svježih i smrznutih kostiju i komada mesa.

Za fino porcioniranje većih količina, K330S ima klizni stol koji se po potrebi može preklopiti u stranu, na primjer radi demontaže.

K380RS

Druga po veličini pila u našoj liniji RS je K380RS. U odnosu na model K330RS, ovaj model je opremljen je većim kliznim stolom sa kugličnim ležajem. U kombinaciji s većim kapacitetom rezanja, povećanim hodom rezanja i opcionalnom drugom brzinom, ovaj model omogućava precizno porcioniranje svježeg i smrznutog mesa a i ribe.

 

Zbog kliznih stolova koji se mogu okrenuti u stranu, tračne pile linije RS nude bolji pristup i na taj način omogućavaju optimalno i detaljno čišćenje.

K430S

Model K430 jedna je od naših visoko učinkovitih tračnih pila. Zahvaljujući optimalnoj brzini lista pile, ova pila sa postoljem idealna je za rezanje velikih količina svježih i smrznutih dijelova. Rezanje smrznutih blokova ribe i mesa takođe je moguće sa K430.

Da biste povećali radnu površinu, ovaj se model može naručiti i sa većim stolom (vidi stol kod K430H).

K430H

Model K430H je kao stvoren za rezanje velikih komada. Šira radna ploča, u kombinaciji s povećanim prolazom i jačim motorom, čini ga idealnim za upotrebu u ribarskoj industriji, na primjer, pri rezanju tune ili piljenju visokih proizvoda, kako svježih tako i smrznuti.

Po želji, K430H može biti opremljen manjim radnim stolom (vidi tablicu K430).

K440H

Model K440H pored radnog stola posjeduje i klizni stol s valjcima. Zahvaljujući većem propustu i jačim motorima mgouće je bez problema pilati i precizno porcionirati široke i visoke komade i blokove mesa.

Po potrebi, K440H se može opremiti i manjim kliznim stolom RS (vidi stol K440RS).

bottom of page